Lees hier de verhalen van de apen achter onze bieren.

Kalia

Kalia is een westelijke Hoelok Gibbon en onderhield een bijzondere band met de bevolking van Ketatong, Margherita Assam, India. In het wild leven gibbons in sterke familiegroepen. Omdat Kalia de enige gibbon was in Ketatong zocht ze het gezelschap op van mensen. Ze paste zich aan de gemeenschap aan, waarin ze een geliefd lid werd.

De Hoelok Gibbon is de enige mensaap van India, helaas is het een ernstig bedreigde diersoort. Deze acrobaten van de bossen zijn te vinden in het Noord-Oosten van India. De grootste bedreiging wordt gevormd door aantasting en versnippering van het leefgebied en door jacht.

De westelijke Hoelok Gibbon staat op de IUCN-lijst van de 25 meest bedreigde primatensoorten ter wereld.

Wij doneren een deel van de winst van de Kalia IPA aan het Gibbon Conservation Center en het HURO Programme.

IMG_6216

Bekijk het hele verhaal van Kalia op Youtube

Semeru

De 7-jarige Semeru was in 2011 de eerste in een dierentuin geboren en grootgebrachte mannelijke Sumatraanse orang-oetan die werd teruggezet in de wildernis. Daarmee schreef Semeru geschiedenis. Hij heeft 17 maanden in het wild had geleefd, toen een beet van een slang hem helaas fataal werd.

De Sumatraanse orang-oetan is een ernstig met uitsterven bedreigde orang-oetan die van nature in het tropisch regenwoud op het Indonesische eiland Sumatra voorkomt. De belangrijkste bedreiging is habitatverlies door ontbossing, voornamelijk voor houtwinning. In de laatste 75 jaar is de populatie met 80% gedaald. De soort komt nu alleen nog in het westelijk deel van Noord-Sumatra voor, voornamelijk in Nationaal Park Gunung Leuser.

De Sumatraanse orang-oetan staat op de IUCN-lijst van de 25 meest bedreigde primatensoorten ter wereld.

Wij doneren een deel van de winst van de Semeru Red Ale aan het Sumatran Orangutan Conservation Program.

Semeru

Bekijk hier een kort filmpje van Semeru in het wild: Youtube